Geautomatiseerd opvullen en opwaarderen van hout

PAR-Filler

Steeds meer fabrikanten van parket maken gebruik van de PAR-Filler machines van CSP Engineering voor het geautomatiseerd opvullen van noesten en barsten in houten vloerdelen. De machines zijn kostenefficiënt en leveren een hoge, consistente kwaliteit voor een job die manueel zeer tijdrovend en fysiek belastend is. Het resultaat is een kwalitatief eindproduct met een maximale valorisatie van beschikbare grondstoffen.

De PAR-Filler machines leveren uitstekende opvulresultaten dankzij een zeer nauwkeurige detectie van imperfecties en een perfect gecontroleerde injectie van de houtvulpasta. De machines zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, aangepast aan de gewenste in- en uitvoer, productafmetingen en productiecapaciteit. Ze worden ook aangeboden als onderdeel van geïntegreerde productielijnen voor engineered wood.

CosmetiWood

De PAR-Filler machines werken met CosmetiWood – de houtvulpasta die door CSP Engineering ontwikkeld werd voor het machinaal en handmatig opvullen van noesten en barsten. 

Dankzij de hoogwaardige eigenschappen van de pasta, zoals beperkte krimp, zijn de machines in staat om in één doorgang een perfect resultaat te bekomen.

Cartridges

Om een volledige opvulling op volle diepte te bekomen, werken de machines met cartridges die zich dicht bij de injectiekoppen bevinden. Zo kan direct onder volle druk, op een perfecte gecontroleerde manier, opgevuld worden.

Cartridges zijn gebruiksvriendelijk. Automatisch wisselen voor een continue productie is beschikbaar.

Veranderen van kleuren vergt slechts een paar minuten zonder nood aan spoelen. De cartridges zijn hersluitbaar zodat het resterend product vers gehouden kan worden voor later gebruik.

Perfect resultaat

Mits een goede voorbereiding (het hout moet droog, schoon en stofvrij zijn, zonder losse delen)
kunnen nagenoeg alle natuurlijke imperfecties machinaal opgevuld worden.

Jouw voordelen op een rijtje

Verschillende modellen

De PAR-Filler machines worden op maat gemaakt, in functie van de gewenste productafmetingen en capaciteit.

De machines kunnen uitgebreid worden met opties zoals automatische belading, buffers en automatische afwerking, en geïntegreerd worden in autonoom werkende productielijnen.

Bel ons!

+32 14 37 77 52

nl_NLNL