Over ons

Missie

CSP Engineering bouwt machines en productielijnen die de parketfabrikant helpt om zo efficiënt mogelijk kwalitatieve producten te maken. Het is onze ambitie om hun innovatiepartner te zijn.

De divisie CosmetiWood® wil kwaliteitsleider zijn in houtvulpasta voor manueel en machinaal gebruik.

Filosofie

In onze benadering van de factory of the future staan de mensen aan de machines centraal. Door in te zetten op automatisering verschuift de focus van operatoren van het uitvoeren van operationele taken naar het beheren en optimaliseren van de productie. 

Zo creëren ze een fabriek waar rust, ritme en regelmaat de norm zijn. In een dergelijke omgeving worden op een efficiënte manier kwalitatieve producten gemaakt.

Roots

CSP Engineering werd opgericht in 1994 vanuit een passie voor hout en de houtbewerkingsindustrie. De eerste machine die het bedrijf ontwikkelde, was een freesmachine voor de productie van houten delen voor yachts.

Met de PAR-Scan – een verpakkingsmachine die bovendien het aantal en de afmetingen van de planken in een pak registreert – werd in 2002 de eerste stap gezet in de wereld van parketvloeren.

Sinds 2009 focust CSP Engineering resoluut op de industriële parketfabrikant.

Waarden

Onze waarden worden samengevat in respect, expertise en positivisme.
We hechten veel belang aan het uitbouwen van duurzame relaties met klanten, leveranciers en medewerkers waarin wederzijds respect en positieve houding de basis is voor een open en betrouwbare samenwerking. 

Door in te zetten op expertise kunnen we innovatieve oplossingen realiseren We werken met een team van professionals met aandacht voor opleiding en een goede organisatiestructuur.
We omarmen een duurzame positieve cultuur. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan een hoger engagement, meer samenwerking en betere resultaten.

Environmental, Social & Governance.

Wij geven om het milieu. Door de remenergie van motoren te recupereren slagen we erin het energieverbruik actief te verlagen. De behoefte aan lijm in engineered flooring wordt met 50% verminderd. Een meer nauwkeurige assemblage in de productie vermindert het houtafval met 4%.

Wij zorgen voor jouw veiligheid. We hebben onze eigen gecertificeerde machineveiligheidsexpert CMSE® in huis. 

Wij vinden goed bestuur belangrijk. We hebben een adviesraad opgericht voor ons management die helpt om de juiste dingen op de juiste manier te doen.

nl_NLNL